Prokurör ei taotle gaasirelvaga vehkinud mehe vahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad
Käerauad Foto: Meelis Tomson/Õhtuleht

Prokuratuuril ei ole plaanis taotleda teisipäeval Tallinnas asuvas kontorihoones gaasirelvaga vehkinud ja politsei poolt kinni peetud mehe vahistamist.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põderi sõnul esitas politsei 28-aastasele Aleksandrile kahtlustuse avaliku korra rikkumises ja relvataolise esemega ähvardamises.

«Seoses Siili 25 maja koridoris toimunud laamendamisega alustas politsei väärteomenetlust avaliku korra rikkumise paragrahvi alusel. Samas toimunud naise gaasirevolvriga ähvardamise asjus alustas politsei kriminaalmenetlust ähvardamise paragrahvi järgi,» täpsustas Põder.

Tema sõnul oli kannatanu juhuslik möödakäija ja politsei tegi pärast kahtlustatava kinnipidamist kindlaks, et gaasirevolver polnud laetud. Teo motiivi peaks selgitama uurimine.

«Esialgu andmed kahtlustatava joobe kohta puuduvad, see tehakse kindlaks ekspertiisi käigus. Prokurör kahtlustatava vahi alla võtmist ei taotle, sest selleks alused puuduvad. Mees on varem kriminaalkorras karistamata ja pole alust arvata, et ta jätkaks kuritegude toimepanemist, samuti oli tegemist teise astme kuriteoga,» lisas Põder BNSile.

Politsei sai väljakutse Siili tänavale teisipäeval kell 18, kui sai teate, et seal laamendab kahe elumaja vahelise ärihoone koridoris mees. Politseile anti ka teada, et piirkonnast kuuldi pauke. Politsei pidas sündmuskohal kinni mehe, kellel oli spordikott ja gaasirelv. Demineerijad kontrollisid koti sisu, selles olid olmetarbed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles