Amet: ka Eestis ei tohi enam Doždi näidata (8)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Foto: Zane Bitere/LETA

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) teatel tuli tänasest alates Eestis lõpetada ka Lätis tegutseva Vene telekanali Dožd edastamine, vahendab ERR.

Postimees kirjutas täna, et Läti riiklik elektroonilise meedia nõukogu otsustas teisipäeval tühistada Vene sõltumatu telekanali Dožd ringhäälinguloa Lätis. Lõunanaabrite meedianõukogu teatel tehti otsus viimasel ajal telekanali poolt toime pandud korduvate rikkumiste tõttu: suutmatus tagada tõlget läti keelde, Krimmi kujutamine Venemaa osana, üleskutsed toetada Vene relvajõude ja Vene armee nimetamine «meie armeeks», vahendas Läti uudisteagentuur LETA üleeile.

TTJA infoühiskonna talituse juhataja Helen Rohtla rääkis ERR-ile, et amet on informeerinud telekanali loa tühistamisest ka kõiki Eesti teadaolevaid televisiooniteenuse pakkujaid, näiteks Telia ja Elisa, ja palunud telekanali taasedastamise tänasest lõpetada.

«TTJA ei ole hetkel teinud ühelegi taasedastajale ettekirjutust taasedastamise lõpetamiseks. Kuid kui ettevõtjad kanalit oma programmivalikust esimesel võimalusel ei eemalda, siis on TTJA-l võimalik väljastada ka ettekirjutus,» selgitas Rohtla, viidates meediateenuste seadusele, mille kohaselt peab telekanali edastamiseks olema asukohamaa luba.

Läti riiklik elektroonilise meedia nõukogu otsustas juuni alguses anda telekanalile Dožd ringhäälinguloa pärast seda, kui kanal oli märtsi alguses Venemaal oma töö peatanud seoses riigiduumas vastu võetud niinimetatud libauudisteseadusega.

Pärast kanali edastamise peatamist lahkusid selle peatoimetaja Tihhon Dzjadko ja mitmed teised toimetuse töötajad Venemaalt.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles