Bussis tüdrukut ahistanud mees ründas sekkunud noorukit

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
GoBusi Tartu maakonnaliinide teenindusjuht peab vahejuhtumit kahetsusväärseks.
GoBusi Tartu maakonnaliinide teenindusjuht peab vahejuhtumit kahetsusväärseks. Foto: Margus Ansu

Tartu ja Õvanurme vahet sõitvas maaliini bussis tungis vanem mees kallale 17-aastasele noormehele, kes takistas tal alaealise tüdruku ahistamist.

Noormees, kes hakkas teisipäeval kell 17.35 Tartu bussijaamast väljunud 605. liini bussiga koju sõitma, kuulis, kuidas umbes 50-aastane mees esitas alaealisele tüdrukule kahtlasi küsimusi. «Tahtis teada, kus ta elab, mis koolis käib ja muud säärast,» meenutas nooruk, kes püüdis meest korrale kutsuda. Seepeale väitis mees, et tegemist on tema naabriga, kuid 15-aastane tüdruk eitas seda.

Kui noormees palus mehel tüdruk rahule jätta, hakkas too teda ähvardama, kasutades sealjuures ebatsensuurseid sõnu, ning lõi lõpuks noormeest rusikaga näkku. «Pani mulle paugu vastu lõuga ja kuna mul oli vaja ennast kaitsta, lõin mina talle jalaga näkku,» rääkis noormees, kelle hinnangul kestis rüselus umbes minuti, sellele eelnenud sõnavahetus aga neli-viis minutit.

Kuigi buss oli rahvast täis, ei tulnud keegi tüdrukut kaitsnud noormehele appi. Bussijuht olevat küll palunud sõitjatel ettepoole liikuda, kuid ise kähmlusse ei sekkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles