Teadusnõukoda jätkab tegevust sotsiaalministeeriumi juures

Postimees
Copy
05.01.2022, Tartu
Pildil bioloog ja teadusnőukoja juht Toivo Maimets.
Foto Sille Annuk, Tartu Postimees
05.01.2022, Tartu Pildil bioloog ja teadusnőukoja juht Toivo Maimets. Foto Sille Annuk, Tartu Postimees Foto: Sille Annuk

Kui hiljaaegu oli riigikantseleiga aasta lõpuni lepingu sõlminud teadusnõukoja saatus lahtine, siis nüüd on selge, et nõukoja tegevus jätkub sotsiaalministeeriumi juures, vahendab rahvusringhääling.

«Loomulikult me oleme andnud oma põhimõttelise nõusoleku, sest on terve rida teemasid või erialasid, kus meil on selgelt kompetents olemas – viroloogia, immunoloogia, infektsioonhaigused, kommunikatsioon, muud asjad,» märkis teadusnõukoja juht Toivo Maimets ERR-ile. «Ja ilmselgelt me vaatame palju laiemalt, kui see konkreetselt üks viirushaigus, mis meil täna ikkagi päris ära läinud ei ole,» lisas ta.

Maimetsa sõnul on teadusnõukoja fookuses endiselt koroonasse nakatumise hetkeolukorra kaardistamine, muuhulgas jälgitakse võimalikke tekkivaid uusi viiruse alamtüvesid.

Eelmisel nädalal haigestus ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse 3925 inimest, 42% kõikidest haigestunutest olid lapsed. Registreeriti 22 laboratoorselt kinnitatud gripijuhtu, nendest kõik olid A-gripiviirused. Covid-19 juhtumeid lisandus 2241, millest 474 olid laboratoorselt kinnitatud.

Registreeritud Covid-19 juhtude arv püsib stabiilsel tasemel, nakatumiskordaja R dünaamika viitab pigem kasvutendentsile. Covid-19 haigestumus on suurenenud eakate seas. Omikrontüve osakaal on 100%.

Arvestades Covid-19 haigestumise suurenemist vanemaealiste hulgas, võib oodata järgnevatel nädalatel hospitaliseerimiste kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles