Zelenskõi rääkis okupantide miiniterrorist

BNS
Copy
Venelaste miinid vabastatud Pravdõne küla lähedal.
Venelaste miinid vabastatud Pravdõne küla lähedal. Foto: Evgeniy Maloletka/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi ütles neljapäevases videopöördumises, et Vene sissetungijate miiniterror ukrainlaste vastu isegi raketiterrorist julmem, vahendas uudisteportaal Unian.

Zelenskõi rõhutas, et miiniohule tuleb vastu seista veel aastaid, sest jutt käib siin enam kui 170 000 ruutkilomeetri suurusest ohtlikust territooriumist.

Ukraina president tõi välja, et kirjutas alla määrusele postuumselt riiklike autasude andmise kohta politseinikele, kes hukkusid eelmisel päeval Hersoni oblastis miiniplahvatuse tagajärjel.

«Nad tegid ukrainlaste turvalisuse nimel kõik. Pärast ühe ülesande täitmiselt naasmist võtsid politseiametnikud okupantide peidikust relvi ja laskemoona ning langesid miinilõksu,» rääkis president.

Zelenskõi sõnul on see Venemaa terrori julm vorm, millele tuleb veel aastaid vastu seista.

«Terroristid üritavad meelega endast maha jätta võimalikult palju surmavaid lõkse. Hulgaliselt mahamaetud maamiine ning mineeritud hooned, autod ja infrastruktuur,» ütles riigipea.

President hinnangul käib siin jutt enam kui 170 000 ruutkilomeetri suurusest ohtlikust territooriumist.

«Olen kindel, et see on Venemaa võimude üle tulevikus peetava tribunali agressioonisüüdistuste hulgas. See on veelgi julmem ja kurjem kui rakett, sest sellist miinitõrjesüsteemi, mis suudaks vähemalt osa ohust hävitada, nagu meie õhutõrje teeb, pole olemas,» sõnas Zelenskõi.

Riigipea avaldas ühtlasi tänu kõigile partneritele, kes aitavad Ukrainat demineerimisel. Jutt käib Kanadast, Jaapanist, Suurbritanniast, Slovakkiast ja teistest riikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles