GALERII Abi Ukrainale: Tallinnast läks teele saadetis kümne bussi ja generaatoritega

Copy

Välisministeerium ja kultuuriministeerium saatsid täna hommikul Tallinnast Ukrainasse kümme abibussi koos generaatorite ja elektritarvikutega. 

Bussid koos generaatorite ja elektritarvikutega on mõeldud selleks, et aidata Ukrainas taastada transporditeenust ja tagada ukrainlaste toimetulek karmides talveoludes. «Meie panus saadetisse oli seitse generaatorit, mida meilt palus Ukraina kultuuriminister Oleksandr Tkatšenko,» kirjutas kultuuriministeerium.

Generaatorid lähevad Žõtomõri kultuuriasutustele, et soojendada hooneid ning neis töötavaid kultuuritöötajaid.

«Ukraina rikkalik kultuur on ukrainlastele nii võitlemise põhjus kui ka jõudu andev mootor, seega jätkame Ukraina kultuuriasutuste toetamist ja teeme tihedat koostööd, et aidata neil see julm sõda võimalikult väheste kaotustega võita,» ütles kultuuriminister Piret Hartman (SDE).

«Tänased abisaadetised ei jää kindlasti viimaseks. Välisministeerium on praegu toetanud humanitaarabi Ukrainale kokku 665 826 euroga ja plaanis on veel mitmed energiavarustuse saadetised, et aidata Ukraina rahval talv üle elada,» ütles välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa).

«Oleme poole aastaga saatnud Ukrainasse 44 bussi ja täna lähevad teele viimased 11. Transpordiamet on pannud õla alla, et taastada pilvebussidega ühistransport Ukraina eri piirkondades,» ütles transpordiameti peadirektor Priit Sauk. «Loodame, et ukrainlaste liikumisvõimalused muutuvad saabuvate bussidega oluliselt paremaks.»

Sauk lisas, et kõik saadetud bussid on läbinud tehnilise ülevaatuse ja heas korras. Tegemist on Eestis liiniveo teenuseid pakkunud Iveco Irisbus Crossway bussidega, mis on olnud kasutuses ligi kümme aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles