President Karise jõulukaart kannab tänavu rahusõnumit

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Presidendi tänavuse jõulukaardi autor on Katariina Kesküla.
Presidendi tänavuse jõulukaardi autor on Katariina Kesküla. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Vabariigi President Alar Karis saadab tänavu Eesti inimestele ja välismaale ligi 2000 jõulukaarti, mis kannavad eelkõige rahu ja hingesoojuse sõnumit.

Tänavuse jõulukaardi keskmes on laps aastavahetuse lootuste helges maailmas ning see kannab sõnumit: meie kõigi teha on rahu ja valgus meie ümber.

«Eriti nii keerulistel aegadel nagu on olnud viimane aasta, on oluline endas alles hoida avatust ja õrnust. Seetõttu on ka selle aasta kaart klassikalise pliiatsijoonistuse stiilis, et pilt mõjuks iseenesest pehme ja turvalise ruumina ning kannaks endas olulisi inimlikke põhivääruseid ning hoolimist,» lausus kaardi illustratsiooni autor, Eesti Kunstiakadeemia tudeng Katariina Kesküla. Illustraatori valikuga soovib riigipea tuua esile ja innustada noorte kunstnike tööd.

Riigipea Alar Karis saadab tänavu ligi 2000 jõulukaarti.
Riigipea Alar Karis saadab tänavu ligi 2000 jõulukaarti. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Mitmete kriisidega keeruline aeg lööb häirekella vaimse tervise probleemide raskusest ja karmist hinnast, ka sõda Euroopa südames näitab teravalt, kui palju on haprust ja ebakindlust siinsamas, tõdes riigipea. See kõik rõhutab vajadust kanda hoolt meelerahu ja kindlustunde eest. Eesti riigi julgeoleku kõrval on president Karis võtnud oma üheks südameasjaks ka noorte vaimse tervise.

Jõulukaardid trükkis keskkonnasõbralik trükikoda Ecoprint sada protsenti taastoodetud paberile looduslike vaikude ning õlide baasil valmistatud trükivärvidega. Pühadetervitus on kaardil eesti, inglise, prantsuse ja saksa keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles