FOTOD JA VIDEO ⟩ Lauluväljakul avatud valgusfestivalil avaneb tõeline imedemaa

Postimees
Copy

Täna Tallinna Lauluväljakul avatud valgusfestivalil «Imedemaa» looritati elektrilampide rüüsse üle 500 muinasjututegelase ja skulptuuri. Kümned valgusansamblid muinasjutust «Alice Imedemaal» ja teistest fantaasiariikidest täidavad lauluväljaku kogu merepoolse osa.

Lisaks valgusskulptuuridele saab Imedemaal igal kuuel järjestikusel nädalavahetusel vaadata lasershowsid ning jalutada laserkiirtest täidetud metsatukas. Avatud on jõuluturg, tänavatoidu ala, Tivoli lõbustuspark ning jõuluvana kohtumispaik.

Kokku toodi valgusfestivali tarbeks Eestisse ligi 25 tonni materjali. Käsitööna valminud figuurid on loodud teraskarkassidele, mille peale on tõmmatud siid ning seest erivalgustusega illumineeritud.

Valgusfestivali põhiteemaks on «Alice Imedemaal» kangelased ning kuulsa muinasjutu tegevuspaik: üleelusuurused seened, taimed ning lõputu teejoomine.

Ala on täidetud müstiliste üleelusuuruste taimede, lindude, loomade ansamblitega. Lisaks luuakse lauluväljakule erivalgustusega teemaalad laternatänavate ja pildistamisaladega.

Imedemaa avatakse 9. detsembril ning on lahti iga nädala reedel, laupäeval ja pühapäeval kella 17.30st 22ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles