Enim on tänavu lobistidega kohtunud majandusministeerium

BNS
Copy
Superministeeriumi hoones asuvad nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kui ka sotsiaalministeeriumi tööruumid.
Superministeeriumi hoones asuvad nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kui ka sotsiaalministeeriumi tööruumid. Foto: Madis Veltman

Registri andmetel on lobistid tänavu kõige enam kohtunud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ja sotsiaalministeeriumi esindajatega – neist esimeses on oma huve edendamas käinud kõige sagedamini Alexela, teises aga tööandjate keskliit, vahendab ERR.

Selle aasta kolme esimese kvartali statistika näitab, et MKM-is on lobistidega kohtumisi olnud 164 ja neist 15 korral on kohtutud Alexela esindajatega. Kokku on Alexelal olnud erinevates ametiasutustes 21 lobikohtumist.

Lobistide huviorbiidis on tänavu sagedasti olnud ka sotsiaalministeerium, kus on sellel aastal kõige rohkem käinud nii tööandjate kui ka ametiühingute keskliidu esindajad ning Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon. Kokku on sotsiaalministeeriumi esindajad eri lobistidega kohtunud 132 korral.

Keskkonnaministeerium pakkus aasta jooksul enim huvi Eesti erametsaliidu esindajatele, järgnesid metsa- ja puidutööstuste liit ning põllumajandus-kaubanduskoda. Ministeeriumis oli kokku 121 lobistidega kohtumist.

Valitsus kinnitas eelmise aasta märtsis lobistidega suhtlemise hea tava, mille järgi peavad ametiasutused avalikustama oma veebilehtedel vähemalt kord kvartalis kõrgete ametiisikute kohtumistest lobistide ja huvirühmadega. Avalikustada tuleb kohtumised, mis on ette planeeritud ja mille eesmärk on teadlik poliitikaotsuste mõjutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles