Zelenskõi toonitas taas Ukraina territooriumide demineerimise tähtsust

BNS
Copy
Ukraina demineerijad Donetski oblastis.
Ukraina demineerijad Donetski oblastis. Foto: SHANNON STAPLETON/Scanpix

President Volodõmõr Zelenski rõhutas oma igaõhtuses videopöördumises taas Ukraina territooriumide demineerimise küsimuse tähtsust, teatas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Riigipea meenutas, et 12. detsembril hukkus Donetski oblastis miinitõrje käigus kolm Ukraina hädaabiteenistuse spetsialisti ja arstid võitlevad veel kahe kolleegi elu pärast.

«See juhtus Konstantinovkas. Üks meie territooriume, mis on kõige enam saastatud Vene miinidest ja plahvatamata mürskudest,» sõnas Zelenskõi.

Presidendi sõnul on alates 24. veebruarist hädaabiteenistuse ja politsei demineerijad minema toimetanud või kahjutuks teinud sadu tuhandeid lõhkekehi. Samas tegelevad demineerimisega ka teised riigiteenistused ja sõjavägi.

«See on meie partneritega suhtlemise üks olulisemaid valdkondi. Muuhulgas peame koondama maksimumi globaalsetest võimalustest, et võimalikult kiiresti üle saada Venemaa miiniterrorist,» tõdes Zelenskõi.

President avaldas veelkord tänu kõigile Ukraina partneritele, kes selles küsimuses riiki abistavad, aga ka kõigile demineerimistöödega tegelevatele riikliku hädaabiteenistuse, politsei ja sõjaväe töötajatele.

«Iga Vene miin, mis on kahjutuks tehtud, iga mürsk, mis on minema toimetatud – need on meie inimeste päästetud elud,» rääkis riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles