Teedel on väga suur libeduseoht (1)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Teedel varitseb jätkuvalt libeduseoht.
Teedel varitseb jätkuvalt libeduseoht. Foto: Arvo Meeks

Pärast eilset lumetormi on Eesti põhimaanteedel sõidujäljed üldiselt lumest puhtad, kuid kõrvalteed on väga lumised. Transpordiamet hoiatab, et üle Eesti on teedel väga suur libeduseoht.

Transpordiameti andmetel on täna pärastlõunal põhimaanteed valdavalt sõidujälgedes lumest puhtad. Kohati esineb ka lumisemaid maanteelõike. Seevastu väiksemate teede teekatted on väga lumised. Mitmel pool sajab lund ja paiguti tuiskab. Kõikjal Eestis on teedel väga suur libeduse oht.

Ilmaprognoosi kohaselt püsib õhtu jooksul sajune ja tuisune ilm. Lisanduv lumehulk hommikuks võib olla 1-4 cm. Puhub läänekaare tuul 3-9, puhanguti 13 m/s, saarte läänerannikul loodetuul kuni 13, puhanguti 18 m/s. Õhutemperatuurid püsivad öösel miinuses, vaid saarte rannikul võib tõusta 0°C lähedale. ga suur libeduseoht püsib.

Ühtlasi tuletab transpordiamet juhtidele meelde, et tuleks valida teeoludele vastav sõidukiirus. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole kohustuslik.

Liiklejatelt ootab transpordiamet infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta saab veebilehelt http://tarktee.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles