Ettevaatust liikluses Eesti lääne- ja põhjaosas on suur libeduseoht, sajab ka jäävihma

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Ettevaatust liikluses.
Ettevaatust liikluses. Foto: Sander Ilvest

Täna õhtul Ikla-Narva joonest põhja pool teeolud halvenevad ja valitseb suur libeduseoht, Lääne-Eestis sajab ka jäävihma, hoiatab transpordiamet.

Täna pärastlõunal on riigiteedel liiklusolud jätkuvalt talvised. Intensiivne lumesadu muudab liiklemise keerulisemaks Lääne-Eestis ja Pärnumaal. Lumesadu ja tuisk on jõudnud juba ka Harjumaale ja Kesk-Eestisse ning jätkab liikumist Kirde-Eesti suunas.

Lääne-Eestis ja saartel muutub õhtu jooksul sadu kohati lörtsiks ja vihmaks, sekka tuleb ka jäävihma. Ikla-Narva joonest põhja poole võrreldes päevase ajaga teeolud halvenevad ja on suur libeduseoht!

Õhutemperatuur tõuseb mitmel pool Lääne-Eestis 0 kraadist kõrgemale, kuid ida pool jääb miinuspoolele püsima. Saartel ja Liivi lahe ümbruses tugevneb tuul puhanguti kuni 23 m/s, mis võib endaga kaasa tuua teele langenud puid ja oksi. Sadu nõrgeneb järk-järgult alles hommikuks.

Ühtlasi paneb transpordiamet juhtidele südamele, et tuleb sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud autoga ning valida teeoludele vastav sõidukiirus. Suurim lubatud kiirus ei ole kohustuslik!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles