Sadama ümbruse tulevik Tallinnas jõudis avalikkuse ette

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Niisugune võiks tulevikus välja näha Admiraliteedi basseini ümbrus.
Niisugune võiks tulevikus välja näha Admiraliteedi basseini ümbrus. Foto: Tallinna Sadam

Kõigil huvilistel on võimalik kuni 12. jaanuarini tutvuda Tallinna Vanasadama nelja detailplaneeringu eskiisidega, mis kujundavad linnaruumi kogu sadamapiirkonna ümbruses.

Samal ajal avalikustatakse Vanasadama põhjaosa detailplaneeringu, Admiraliteedi basseini ümbruse detailplaneeringu, A-reisiterminali ning kruiisiterminali ala detailplaneeringu ning D-terminali ja lähiala detailplaneeringu lähteseisukohad ning eskiislahendused.

Kui need ükskord teostuvad, siis ümbritseb kogu sadamat kvaliteetne linnaruum. Tallinna linnaplaneerimist juhtiva abilinnapea Madle Lippuse (SDE) sõnul on nelja detailplaneeringu üheaegne avalikustamine vajalik selleks, et inimestel tekiks terviklik arusaam, kuidas tahetakse kogu selle ala arendamisega edasi minna. «See ala on väga oluline, see on osa kesklinnast, aga see on osaliselt tühermaa või tehniline ala. Meie soov on olla merele avatud ja siduda mereäär orgaaniliselt kesklinnaga. Ja et oleks arusaadav, mis selleks teha kavatsetakse, siis ongi kõigi nende alade planeeringud korraga avalikul väljapanekul» selgitas Lippus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles