Uurimise lõpetamine sillutas Kersnale lõpuks tee komisjoni juhiks (4)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu kultuurikomisjon valis tänasel erakorralisel istungil komisjoni esimeheks Liina Kersna (RE) ja aseesimeheks Aadu Musta (KE).

Augusti alguses jäi Kersna komisjoni esimeheks valimata ning kulli ja kirja meetodi abil valiti ametisse tagasi lõpuks Must.

Kersnat ei pidanud toona esimehena sobivaks isamaalane Viktorija Ladõnskaja-Kubits. Põhjuseks oli asjaolu, et prokuratuuril oli tol hetkel käsil kriminaaluurimine Kersna poolt haridusministrina tehtud kiirtestitehingu asjaolude välja selgitamiseks.

Eile aga teatas prokuratuur, et uurimine lõpetati ja süüdistust Kersnale ei esitata. See avas Kersnale lõpuks tee valla komisjoni esimeheks saamisele.

Erakorraline juhivalimine komisjonis toimus vormiliselt seoses aseesimehe Kersna tagasiastumisega täna hommikul toimunud erakorralisel istungil. Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse kohaselt valitakse komisjoni esimees ja aseesimees ühel ajal.

Komisjoni liikmed on veel Helle-Moonika Helme, Jaak Juske, Ruuben Kaalep, Siim Kiisler, Signe Kivi, Viktoria Ladõnskaja-Kubits, Heidy Purga, Margit Sutrop ja Marko Šorin.

Kultuurikomisjon on Riigikogu alatine komisjon, mis tegeleb haridust, teadust, noorsootööd, keelt, meediat, muinsuskaitset, sporti, loovisikuid, etendusasutusi, muuseume ja raamatukogusid käsitleva seadusloomega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles