Segadus kohtus: Reps kohtusse ei ilmu, aga osaleb riigikogu töös (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mailis Repsi kohtuprotsess - prokurör, riigi esindaja, kaitsjad.
Mailis Repsi kohtuprotsess - prokurör, riigi esindaja, kaitsjad. Foto: Madis Veltman

Kohtus arutleti omastamises ja kelmuses süüdistatava endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi (KE) tervisliku seisundi üle: kaitsjate sõnul ei saa eksminister tervise tõttu istungitel osaleda, kuid kohtu viitel on Reps riigikogu hiljutisel istungil ometi käinud. Küsimusi tekitasid nõuetele mittevastavad arstitõendid.

Süüdistav pool ehk riigi esindaja ega prokuratuur ei ole enda sõnul veendunud Repsi kehvas tervislikus seisundis, mis võimaldaks tal seaduse silmis kohtuistungitest hoiduda. Kaitsja teatel on endisel ministril aga töövõimetusleht alates 13. detsembrist.

«Huvitav on see, et ta on 13. detsembril olnud riigikogu istungil,» märkis kohus, näidates saalis riigikogulaste kohaloleku hiljutist kalendrit. «Sealt ei nähtu, et ta oleks haige.»

Haridus- ja teadusministeeriumi esindaja Marko Kairjaki sõnul on Repsi arst esitanud ministri tervise kohta kolm nõuetele mittevastavat tõendit, mis sellist rada jätkates venitab protsessi. Ühe variandina pakkus ta välja, et kui eksministri tervisetõendeid ka neljandat korda esitatakse, olgu selleks juba teine arst ja seaduslik tõend.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles