Ida-Viru surmasõiduki talverehvid olid ülemäära kulunud (1)

Postimees
Copy
Kahe sõiduauto ja bussi osalusel toimunud avariis Ida-Virumaal hukkus neljapäeval kolm inimest.
Kahe sõiduauto ja bussi osalusel toimunud avariis Ida-Virumaal hukkus neljapäeval kolm inimest. Foto: PPA

Neljapäeva õhtul Ida-Virumaal toimunud kolme hukkunuga avarii ühe osalise, vastassuunda kaldunud sõiduauto Mitsubishi rehvid olid ülemäära kuulunud, märkis Ida prefektuuri operatiivjuht Jaanus Murakas PPA pressiteenistuse vahendusel. Õnnetuse kõik üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

«Tõsi, masinal olid all küll lamellrehvid, kuid need olid niivõrd kulunud, et sellistes talvistes oludes ja lumisel maanteel ongi nendega teel püsimine kui lotomäng,» möönis Murakas.

Praeguseks on teada, et raskes liiklusõnnetuses hukkunud 45-aastane meessoost autojuht ning 34-aastased kaasreisijad, naine ja mees, olid kohalikud elanikud.

«Seda, kas kulunud rehvide kõrval võis olla veel mõni põhjus, miks Mitsubishi vastassuunda kaldus, selgitame uurimises. Samuti selgub ekspertiisis autojuhi kainus. Küll aga on politsei varem sama autojuhi liiklusest tabanud ja kõrvaldanud just põhjusel, et juht oli joobes. Ka on tal olnud teisi liiklusalaseid rikkumisi,» märkis operatiivjuht, kuid lisas veelkord, et selle liiklusõnnetuse kõik asjaolud selguvad tõendite kogumise järel.

Avariisse sattunud bussijuht ning Mitsubishi ees sõitnud Mercedese juht, kes aset leidnud avarii tõttu oma auto üle kontrolli kaotas ja avariisse sattus, olid kained ja juhtimisõigusega.

Vastassuunavööndisse kaldunud Mitshubishi põrkas kokku vastu tulnud bussiga, milles viibinud juht ja kaks reisijat toimetati haiglasse.
Vastassuunavööndisse kaldunud Mitshubishi põrkas kokku vastu tulnud bussiga, milles viibinud juht ja kaks reisijat toimetati haiglasse. Foto: PPA

«Liikluses osalemist ei tohi kunagi iseeneslikult võtta. Liiklusnõuded piirkiiruse, kaine pea või ka näiteks rehvivaliku osas on kehtestatud põhjusega selleks, et liiklusturvalisus tagada. Liigsete riskide võtmine, oma võimete üle hindamine või reeglitele vilistamine võivad kaasa tuua kahjuks pöördumatud tagajärjed,» märkis operatiivjuht ning avaldas lähedastele sügavat kaastunnet.

Liiklusõnnetuse kõigi üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles