REPORTAAŽ ⟩ Kelgutamine ei ole alati tore ajaviide: reegleid rikkudes võib elu ohtu sattuda

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Lauluväljakul saab sisse nii suure hoo, et lund aina lendab. Siiski ei tohi end ära unustada, sest arvestada tuleb ka teiste kelgutajatega. 
Lauluväljakul saab sisse nii suure hoo, et lund aina lendab. Siiski ei tohi end ära unustada, sest arvestada tuleb ka teiste kelgutajatega. Foto: Sander Ilvest

Viimastel nädalatel suurel hulgal maha sadanud lumi meelitab nii lapsi kui ka täiskasvanuid talverõõme nautima. Paraku kipuvad paljud kelgutajad lumelauduritele ja mäesuusatajatele mõeldud keskustesse, seades seal halvemal juhul ohtu enda või teiste elu.

Äsja Nõmme suusahüppetornide juures tegevust alustanud lumepargi kolmest nõlvast on seni avatud kaks, kuhu oodatakse suusatajaid ja lumelaudureid. Tarmo on kohale tulnud koos lastega ja sätib parasjagu lumelauda alla Kaarole, kes hakkas seda ala harrastama kuueaastaselt. Nüüd üheksase poisi sõnul on kõige toredam see, et saab kõvasti kihutada.

«Ma julgen isegi kõige järsemast nõlvast alla lasta. Lumelauaga kukub päris tihti, aga sellest pole midagi. Tõused püsti ja valu läheb üle,» räägib Kaaro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles