Zelenskõi kommenteeris FIFA keeldumist tema üleskutset edastada (2)

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: UKRAINE PRESIDENCY/SCANPIX

Maailm on Ukraina üleskutset kuulnud hoolimata sellest, et Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) keeldus seda staadionil edastamast, märkis pühapäevaõhtuses videosõnumis president Volodõmõr Zelenskõi, kelle sõnu edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Zelenskõi tõi välja, et Katar võõrustas täna jalgpalli maailmameistrivõistluste emotsionaalset finaali.

Presidendi sõnul on jalgpall mänguväljak, kus igaüks saab näidata, et ta on kõige tugevam ja osavam ning võistlus käib «mänguväljakul ja mitte lahinguväljal».

«Halvim, mis juhtuda saab, on punane kaart ja mitte punane nupp. Jalgpall ühendab maailma inimesi,» rääkis Zelenskõi.

Ukraina presidendi sõnul soovis ta pöörduda kogu selle ühendatud maailma ja inimeste poole, kes hindavad rahu ja elu.

«Kuigi FIFA tõkestas selle üleskutse staadionil enne Katari finaalmängu, siis kuulis maailm siiski meie sõnumit sellest hoolimata,» sõnas Zelenskõi. Presidendi sõnul on seda videot levitanud Ukraina ja partnerriikide jalgpallurid ning seda toetanud ja levitanud tuhanded teised inimesed ja maailma meediakanalid.

«Me valmistame juba sel talvel ette spetsiaalset tippkohtumist. Rahu tippkohtumist. Meie riigi ja kõigi teiste inimeste jaoks, kes võivad kogeda samasugust agressiooni ning sama metsikut terrorit, mille Venemaa on meie maale toonud,» ütles Ukraina president.

Zelenskõi meenutas, et Ukraina rahuvalem on kümme selget punkti, mis võivad luua uue globaalselt olulise julgeolekuarhitektuuri, mille rakendamine toob vabaduse tagasi Ukraina riigile ja kõigile ukrainlastele.

«Ja mis toimib vabaduse ja turvalisuse tagatisena ka teistele rahvastele,» rõhutas Zelenskõi.

Ukraina president väljendas ühtlasi veendumust, et Venemaa agressioon on läbi kukkumas.

«Rahuvalemit tuleb rakendada, et kõik teised maailma potentsiaalsed agressorid ei julgeks korrata seda, mida Vene sissetungija praegu teeb,» kordas Ukraina president.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles