Gross ärgitas kohalikke ettevõtjaid Ukrainat aitama

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Suurärimees Oleg Grossi üleskutse leidis Lääne-Virumaal viljaka pinnase. Tänu sellele toimetatakse peagi Ukrainasse hulk hädavajalikku.
Suurärimees Oleg Grossi üleskutse leidis Lääne-Virumaal viljaka pinnase. Tänu sellele toimetatakse peagi Ukrainasse hulk hädavajalikku. Foto: Ain Liiva

Lääne-Virumaa suurärimees, OG Elektra omanik Oleg Gross kutsus kohalikke ettevõtjaid ühinema toetusaktsiooniga, mille raames toimetatakse veel sellel kuul Ukrainasse generaatoreid, sõiduautosid, akupankasid, sooje riideid ja muud tarvilikku.

Novembris Grossi algatatud aktsiooniga on praeguseks kogutud juba sadakond generaatorit. Ukrainasse saadetakse need vahetult enne jõule.

«Nende jõulud pole küll meiega ühel ajal, aga jõuluaeg on meie enda südames. See on emotsionaalselt oluline, et soojas toas, kus on jõululaud kaetud, ei unustaks me hetkekski sõda. Seda, et ukrainlased samal ajal sõdivad ja surevad meie eest. Meie asi on neid aidata,» rääkis Gross, kes on nii ettevõtte kui ka isiklikest vahenditest toetanud Ukrainat ligi miljoni euro eest.

Toetudes senistele kontaktidele ukrainlastega märkis ta, et toiduainetega sõjatandril probleeme ei esine. Eelkõige valmistavad muret energiaprobleemid. «Toidupuudust võib mõnel pool kohata, aga üldiselt toiduga neid aidata ei ole vaja ja nälga ei teki. Nii, nagu saatsime sinna alguses makarone, siis see oli täiesti mõttetu, sest jahutooteid ja teravilja on neil omal,» kõneles Gross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles