Aasta 2022: poliitikute arvates läheb meie poliitiline kultuur allamäge (1)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Vasakult Helir-Valdor Seeder, Martin Helme, Jüri Ratas ja jõuluvana, kes külastas riigikogu ja andis fraktsioonidele üle kingitused. Kõik ei olegi nii halb sel lõppeval aastal.
Vasakult Helir-Valdor Seeder, Martin Helme, Jüri Ratas ja jõuluvana, kes külastas riigikogu ja andis fraktsioonidele üle kingitused. Kõik ei olegi nii halb sel lõppeval aastal. Foto: Madis Veltman

Mida tõstavad riigikogu kõigi fraktsioonide liikmed lõppevast poliitika-aastast esile positiivsena ja mida negatiivsena? Ja milline on nende hinnangul poliitiline kultuur – mis suunas on see arenenud?

Postimehele antud vastused olid väga erinevad, aga ilmselt ütlesid mitmed poliitikud spontaanselt välja, mis neil kõige rohkem muret teeb.

Negatiivse poole pealt alustades ütles Tarmo Kruusimäe (Isamaa), et on mures e-sigarettide leviku pärast noorte hulgas. Tema hinnangul on need populaarsed musta turu arengu tõttu, ning see omakorda tuleneb puhtalt sotsiaalministeeriumi kiusust. Kruusimäe sõnul kavatseb ministeerium piirangutele veel vinti peale keerata, tehes e-sigarettide turu veelgi mustemaks. «Seal on ususekt, tundub, et need ametnikud ei ole mitte midagi õppinud,» ütles ta nördinult.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles