VÄLKVIDEO Altosaar: Stalnuhhini suguste tegelaste õilmitsemises on süüdi Keskerakond

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Postimehe ajakirjanik Aimar Altosaar ütles «Postimehe 100 nägu Eestist ja maailmast 2022» kaotajaks nimetatud Mihhail Stalnuhhini lugu kommenteerides, et Stalnuhhini sugustele tegelastele on tuult tiibadesse puhunud Keskerakond, kes püüdis sellisel kombel valijaid.

Aimar Altosaar rääkis, et Mihhail Stalnuhhin on olnud Eesti poliitikas vähemalt 20 aastat ja Narva poliitikas veelgi kauem ning on tõesti hämmastav, et kuidas on võimalik Eestis elades ja Eesti poliitikas kaasa lüües, jääda Eestile nii võõraks.

«See ei päästa, et ta oskab perfektselt eesti keel, kirjutab eesti keeles ja tal on lasteraamatud. Nüüd tuli see eriti reljeefselt välja, et ta tegelikult on Vene maailma esindaja.»

Altosaar lisas, et narvalased teadsid teda sellisena juba pikka aega, sest ka tema on olnud üks neist Narva nii öelda «pimeduse vürstidest» nagu Vladimir Tšuikin ja Malkovski, kes kõik on hoidnud Narvata kramplikult kinni nõukogude aegses ruumis. Ta lisas, paljuski on selle eest vastutav ka Keskerakond, et Stalnuhhini taolised tegelased tegutseda saavad.

«Nüüd on aeg kogu see kate ära võtta ja me näeme seal Vene maailma kiskjanägu.»

Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja Sergei Metlevi hinnangul on küsimus selles, kas poliitik peab ainult peegeldama oma valijaskonna kõige vihasemat osa või tal on olemas ka mingisugune vastutus terve ühiskonna ees.

Tema sõnul ei tohiks valijat esindades süvendada inimeste pidevat kibestumist, ega lasta valijal veelgi rohkem uppuda oma negativismi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles