Emad räägivad ausalt imetamisest: «Ma tunnen, kuidas ta minust energia välja imeb» (4)

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
Vastsete emade põhiline mure on piimakoguse suurendamine, unevõlg, hirm, et piima ei ole piisavalt või piim on lahja.
Vastsete emade põhiline mure on piimakoguse suurendamine, unevõlg, hirm, et piima ei ole piisavalt või piim on lahja. Foto: Shutterstock

Imetamisel on tuliseid pooldajaid ja vastuseisjaid, aga statistika räägib enda eest: igal aastal saab aina vähem lapsi Eestis rinnapiima. Languse taga võivad olla rinnaga toitmise emotsionaalsed ja füüsilised murekohad. Oma imetamise teekonnast räägib kolm ema.

Haiglas olek ja lapse sündimine oli Kristeli jaoks must kogemus, mis päädis hiljem ka raseduskriisi nõustaja juures käimisega. Sünnitus, mis lõppes keisrilõikega, tähendas nõrkust ja söömata olemist. Selle tulemusel sai rinnapiim kannatada. «Esimesel viiel päeval oli nii, et vaid rinnapiima saades ta nuttis, lisapiima saades oli rahulik ja magas.»

«Ilma selle ühe imetamisnõustajata ja oma abikaasata oleksin kindlasti lõpetanud rinnaga toitmise,» sõnas Kristel. Pildil koos lapsega.
«Ilma selle ühe imetamisnõustajata ja oma abikaasata oleksin kindlasti lõpetanud rinnaga toitmise,» sõnas Kristel. Pildil koos lapsega. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles