Politsei sooritas Toila vallas testoste: neljast kauplusest kolm müüsid alaealistele alkoholi (1)

Postimees
Copy
Kauplused on kohustatud alkoholi müües veenduma, et ostja on täisealine. Foto on illustratiivne.
Kauplused on kohustatud alkoholi müües veenduma, et ostja on täisealine. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits.

Ida prefektuuri politseiametnike poolt detsembri alguses Toila valla kauplustes läbi viidud alkohoolsete jookide testostud näitasid, et kangem kraam on alaealistele hõlpsasti kättesaadav – neljast kauplusest müüdi alla 18-aastastele alkoholi kolmes.

Üheski patustanud kaupluses ei veendutud enne alkoholi müümist alaealistele, kas nad on nõutud vanuses ehk teisisõnu ei küsitud neilt isikut tõendavat dokumenti.

Ida prefektuuri pressiteenistuse teatel jätkavad korrakaitsjad kontrolltehingute sooritamist ka edaspidi. Toila valla kauplustele korraldatakse aga koostöös omavalitsusega infopäevad, et tulevikus rikkumisi vältida.

«Testostlemiste ja kontrolltehingute eesmärk ei ole kedagi vastutusele võtta, vaid suunata kaupmeeste ja müüjate tähelepanu seadustele ning jõuda selleni, et alkoholi ostmisel veendutakse alati kliendi vanuses ning piiratakse seeläbi alaealistele alkoholi kättesaadavust,» vahendas Ida prefektuur.

«Alkoholiseaduses ütleb selgelt, et alkohoolse joogi üleandmisel peab müüja tuvastama ostja vanuse isikut tõendava dokumendi alusel. Vanust ei pea välja selgitama vaid juhul, kui ostja on ilmselgelt täisealine või müüjale teada. Seega ei tohi vähimagi kahtluse korral kliendile alkoholi müüa.»

Politsei teeb peale kontrolltehinguid igale kauplusele personaalse kirjaliku teavituse selle kohta, kas nende müüja kontrollis dokumenti või mitte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles