Huvikooli ukse sulgemise anatoomia: toetust on võimalik saada juba edukalt tegutseval organisatsioonil (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tantsustuudio DC tantsijad esinemas. Kuigi vanematele meeldib mõte huviringidest ja -koolidest, ei ole nende ülalpidamine sugugi nii lihtne.
Tantsustuudio DC tantsijad esinemas. Kuigi vanematele meeldib mõte huviringidest ja -koolidest, ei ole nende ülalpidamine sugugi nii lihtne. Foto: Tantsustuudio DC

Kuus aastat tagasi avas Harjumaal lastevanemate tungival soovil ettevõtlik Angela Murumaa tantsustuudio. Nüüd pidi ta aga stuudio sulgema, põhjuseks muu hulgas tõsiasi, et omavalitsused ei tee omavahel koostööd.

Tantsustuudio sai avatud lapsevanemate tungival soovitusel.

«Avasin tantsustuudio DC lastevanemate tungival soovil, sest selles piirkonnas – Saku, Kurtna, Kohila, Prillimäe, Sutlema, Kernu – polnud teisi huviringi pakkujaid või oli neid vähe,» rääkis stuudio juht Murumaa. «Alustava ettevõtjana ma endale palka ei maksnud.» Kuutasu kehtestas Murumaa vastavalt sellele, mida küsiti mujal Tallinna ümbruses.

Kuigi stuudio kasvas ja vajas lisatööjõudu, pidi Murumaa mitu aastat suure koormusega üksi jätkama, sest piirkonnas polnud õpetajaid leida. «Kolmandal aastal leidsin Tallinnast õpetaja, kes oli valmis ühistranspordiga linnast kohale sõitma. Palka tuli talle maksta keskmisest palju rohkem ja lisaks tasuda ka sõidukulu. Kuna õpetaja oli seda väärt, tuli tema palk minu palga ja stuudio säästude arvelt,» rääkis Murumaa. Hiljem liitus stuudioga veel õpetajaid ning siis tuli juba kuutasu tõsta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles