Väike kool Harjumaal läheb kinni vaatamata vanemate kogutud 143-le allkirjale (1)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Lehola lasteaed-algkooli lapsevanemad (vasakult) Aleksandra, Elina, Kaarel, Eneli ja Elis mullu detsembris Lääne-Harju vallavolikogu juures, kus otsustati kooli sulgemise üle.
Lehola lasteaed-algkooli lapsevanemad (vasakult) Aleksandra, Elina, Kaarel, Eneli ja Elis mullu detsembris Lääne-Harju vallavolikogu juures, kus otsustati kooli sulgemise üle. Foto: Madis Veltman

Harjumaa Lehola algkooli lapsevanemad kogusid kolme päevaga ligi 150 allkirja kooli sulgemise vastu, kuid vallavolikogu meelt see ei muutnud.

Lääne-Harju vallavolikogu otsustas üleeile õhtul Lehola kooli sulgeda, põhjuseks rahapuudus. Nüüd lähevad lapsevanemad valla vastu kohtusse, selleks on palgatud Soraineni advokaadibüroo, kus töötab Allar Jõks.

«Advokaat on kuradi kallis,» ütles Lehola kooli lapsevanem Aleksandra Tolk, kui pärisin temalt pärast volikogu istungit, kas advokaat saab korralduse kohtusse minna.

«Pärast unetuid öid ja valatud pisarad, kuidas me nüüd ei lähe kohtusse. Mis siis saab, kui me ei lähe kohtusse!» lausus Tolk.

Tolki üks laps õpib Lehola koolis, vanuselt järgmine võiks minna sinna sügisel esimesse klassi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles