Facebook kiusab Ukrainat toetavaid postitajaid (4)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ka Igor Taro Ukraina-teemalised Facebooki postitused on sattunud Facebooki tsensorite küüsi.
Ka Igor Taro Ukraina-teemalised Facebooki postitused on sattunud Facebooki tsensorite küüsi. Foto: Kollaaž

Segaste reeglitega sotsiaalmeediaplatvorm Facebook valmistab paljudele Eesti kasutajatele meelehärmi, sest on maha võtnud Venemaa agressiooni vastu sõdivaid ukrainlasi toetavaid postitusi või on lausa sellise kasutaja konto mingiks ajaks blokeerinud. Kuigi Eestil on Facebookiga suhtlemiseks kontaktid olemas, jäävad postituste blokeerimise põhjused sageli arusaamatuks.

Facebook on populaarset Ukraina päevikut pidava Igor Taro kaks korda tema tegevuse tõttu lühikeseks ajaks platvormilt eemaldanud. Mais kehtestas Facebook Tarole 24-tunnise ja oktoobris 72-tunnise postitamise piirangu. Taro sõnul käis enne viimast blokeerimist tema kontol veider aktiivsus.

«Umbes nädala jooksul ilmus mitu korda mu kontole teavitus, et mulle on kehtestatud piirangud, samas mõne sekundi jooksul see teavitus kadus. Anti teada umbes nii, et «vabandust, et tülitasime, kontrollisime üle, te ei teinud midagi valesti». Ja korraga veidi aega pärast seda asi eskaleerus ja mulle tuli 72-tunnine piirang,» kirjeldas Taro.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles