KAUNEIMA KUUSE KONKURSS Aita valida Baltimaade parimat jõulupuud! (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Postimehe lugejad on aastate jooksul valinud Balti riikide ilusaimaks kuuseks nii Tallinna kui ka Vilniuse oma. Läti ei ole veel võitnud. Vaata, kuidas on Riia, Vilnius ja Tallinn ehtinud oma keskse jõulupuu tänavu ning anna lemmikule oma hääl.

Loading...

Hääletus kestab 26. detsembri südaööni.

Tallinna jõulukuusk toodi tänavu Anija vallast Mustjõe külast ja püstitati Raekoja platsile 17. novembril. Tuledesäras kuusk koos jõuluturu ja Eesti rahvakultuurist inspireeritud kultuuriprogrammiga loovad Raekoja platsil kõigile mõnusa jõuluootuse õhkkonna.

Läti pealinnas Riias särab traditsiooniline jõulupuu, mille pidulikku ehitud ja valgustatud versiooni said lätlased näha 27. novembril ehk esimesel advendil.

Leedus käis oktoobris suur arutelu jõulukuuse üle, sest Vilniuse selle aasta jõulupuu hind on kõrgem, kui on inimeste taluvuslävi – just praeguse Ukraina sõja tõttu. Kuid lõpuks leidsid leedukad, et uhke jõulupuu on siiski ka suurepärane turismimagnet.

Esimesed jõulupuud

Ajaloolase Jüri Kuuskemaa sõnul oli Tallinna jõulupuust juttu juba 1441. aastal, mis lubab tema hinnangul oletada, et Tallinn on lausa jõulukuuse sünnilinn.

Vanimale jõulukuusele pretendeerib teatega 1510. aastast ka teine toonane hansalinn Riia.

Näiteks Berliinis seati esimene avalik jõulupuu raekoja ette alles 1780. aastal, Londonis 1840. aasta paiku, Pariisis alles 1865. aastal.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles