Ruhnu on udu tõttu nädalaid lennuühenduseta, mõlemad poed on kaubast tühjad

BNS
Copy
Ruhnu lennuk
Ruhnu lennuk Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Ruhnu saar on udu tõttu olnud nädalaid lennuühenduseta ja elanikud nuputavad, kuidas endale pühadeks toit tagada.

«Jõulupühad on lähenemas, aga Ruhnu kaks poodi on kaubast tühjad ja post ei liigu. Lennuki häält ei ole juba pikka aega kuulda olnud, räägime nädalatest, kuna Pärnus on pidev udu,» kirjutas Ruhnu vald sotsiaalmeedias.

Saarelt soovivad pühadeks ära minna inimesed ja teised samas ka saarele tulla. «Täna ootasime kuni kella 12.30ni, kas lennuk väljub Pärnust. Inimesed asusid juba lennukis ja lootus oli, et lennuk teeb lennu ka Saaremaa suunas, aga järgmisel hetkel läks ilm käest,» nentis vald.

Varuvariant on Ruhnu sadamas väike laev, kuhu organiseeriti kümmekond inimest, aga laev jõuab minna kuni Kihnuni. «Edasi on jääpudi. Sealt saavad inimesed Kihnu Virvega edasi Munalaidu. Võtsime kohe ühendust Kihnu kauplusega, kas saame sealt leivad-saiad, piima, puuviljad-juurviljad jm kaupa. Saime kokkuleppele ja pühadeks on poest peale sinepi veel midagi võtta. Juhul kui see mudel siiski töötab,» märkis Ruhnu vald.

Vahepeal on Ruhnu saarel naturaalamajandus tööle hakanud. Kes teeb kodus leiba ja vahetab hapukapsaste vastu, kellel on liha ja kellel mune pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles