TAUST ⟩ Mandariinide tippaeg saabub lume tulekuga (1)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
OG Elektra puu- ja juurviljade ostu-müügijuht Cisela Virronen keset Grossi Toidukaupade enimmüüdud puuvilja, rahva lemmikute klementiinide laadungit.
OG Elektra puu- ja juurviljade ostu-müügijuht Cisela Virronen keset Grossi Toidukaupade enimmüüdud puuvilja, rahva lemmikute klementiinide laadungit. Foto: Sander Ilvest

Lääne-Virumaal Tobia külas asuva OG Elektra kesklao jaotuskeskuses kihab vahetult enne jõulupühi elu nagu mesitarus – kaubaautod voorivad territooriumile ja sealt minema, hoonekompleksis sees käib samal ajal tempokas kauba komplekteerimine.

Selle möllu keskel on tähtsuselt ilmselt jõuluvanale ja päkapikkudele alla vanduvad, kuid siiski olulised ning pühade ajal suisa möödapääsmatud tegijad. Tonnide kaupa vitamiinirikkaid mandariine.

Enne jaotuskeskusesse sisenemist kujutasin vaimusilmas ette, et näen oranži värvi isuäratavat mäge, kuid tegelikult see muidugi nii ei olnud. Oli «kõigest» viis tonni magusaid tsitruselisi Marokost. Kõik korrapäraselt kastidesse pakitud ja külmkambris kuuekraadisel temperatuuril kaubaautodele laadimise ootel või siis juba teel Grossi Toidukaupade poodidesse. Sealt edasi rändavad need poekorvi ja siis teadagi kuhu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles