Sotsid teevad ettepaneku esimese ja teise lapse toetuse kahekordistamiseks (4)

Postimees
Copy
Helmen Kütt
Helmen Kütt Foto: Elmo Riig

Täna koguneb riigikogu vanematekogu, kus sotsiaaldemokraadid teevad ettepaneku tõsta esimese ja teise lapse toetus 119 euroni ehk see kahekordistada. Ettepanekuga jääb järgmise aasta riigieelarvesse juba planeeritud summa ehk 155 miljonit eurot samaks.

Põhiseaduskomisjoni esimees Eduard Odinets ütles, et president tegi õigesti, kui jättis perehüvitiste seaduse välja kuulutamata muu hulgas ka seetõttu, et see tekitas väga suure ebaõigluse ja laste ebavõrdse kohtlemise.

Sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt ütles, et sotsiaaldemokraadid on pikalt juhtinud tähelepanu sellele, et seadus tekitab ebavõrdsust ja on ebaõiglane just ühe ja kahe lapsega perede suhtes. 

Sotsiaaldemokraatide ettepanek on teha riigikogus vastu võetud seaduse raames muudatused: tõsta iga lapse eest makstav lapsetoetus 119 euroni.

Kehtima jäävad senises määras nii tänane lasterikka pere toetus kui ka kavandatud üksikvanema toetuse tõus 80 eurole. Ettepanekuga jääb järgmise aasta riigieelarvesse arvestatud summa ehk 155 miljonit eurot samaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles