GALERII ⟩ Vaata, millised on pealinna kauneimad jõuluaknad

Postimees
Copy

Tallinna kesklinna valitsuse korraldatud traditsioonilise vaateakende konkursi parimad kujundused on selgunud. 24 osaleja seast osutusid võitjateks Katariina gildi savikoda, Kehrwieder, Saiakang ja Kohvipaus.

Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul olid kõik konkursile esitatud tööd meeleolukad ning lisavad jõuluajal linnaruumile sära juurde. «Aasta lõpp on väga kiire aeg ning seetõttu soovin tänada kõiki konkursil osalejaid. Seda konkurssi korraldades on meie soov olnud tuua linnaruumi veelgi enam pühademeeleolu ning tänavused vaateakende jõulukujundused seda eesmärki kahtlemata ka täitsid,» ütles Haukanõmm. «Hindamiskomisjon valis välja kolm parimat kujundust, mis hakkasid silma huvitavate motiivide või lahendusviiside poolest ning rahva lemmiku valimisel said oma sõna sekka öelda ka linnakodanikud. Palju õnne kõikidele võitjatele.»

Konkursile esitatud vaateakna jõulukujunduste hulgast valis hindamiskomisjon välja kolm parimat lahendust. Võitjateks osutusid Katariina gildi savikoda (Vene 12), Kehrwieder, Saiakang (Raekoja-Mündi) ja Kohvipaus (Rävala 2).

Rahva lemmiku tiitli ja vastava rahalise preemia pälvis Galerii Kunstiaken (Vene tn 20) vaateaken, kes kolmapäeva lõunaks kogus kesklinna valitsuse Facebookis enim hääli (410 häält). Eesti tarbekunsti ja disaini galerii kujundus võitis rahva lemmiku tiitli ka möödunud aastal.

Kesklinna valitsus tunnustab võitjad rahalise preemiaga. Hindamiskomisjoni välja toodud kolm parimat lahendust pälvivad võrdselt 500 eurot. Samapalju saab ka Facebookis enim hääli saanud vaateakna jõulukujundus.

Kesklinna valitsus on valinud jõuluks kõige kaunimalt kujundatud vaateaknaid juba alates 2000. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles