Politsei saatis piirilt tagasi kolm Venemaa kodanikku

Postimees
Copy
Piirikontroll
Piirikontroll Foto: Arvo Meeks

Politsei saatis neljapäeval piirilt tagasi kolm Venemaa kodanikku ja tabas ebaseaduslikult Schengeni viisaruumis viibiva Kõrgõzstani kodaniku. Ühtlasi kontrolliti Tartus kullerteenuseid pakkuvate ettevõtete töötajate riigis viibimise seaduslikkust.

Politsei- ja piirivalveameti teatel tõkestati neljapäeval, 22. detsembril riiki sisenemine kolmel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus Schengeni territooriumile sisenemiseks. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

Samal päeval kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel Kõrgõzstani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis kolm päeva seadusliku aluseta ning veetnud kõik need Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rikkumise eest 200-eurone rahatrahv ning kehtestati kuueks kuuks sissesõidukeeld Schengeni territooriumile.

Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnikud kontrollisid ka Tartu linna ja selle lähiümbruses kullerteenuseid pakkuvaid ettevõtteid selgitamaks, kas inimesed töötavad ettevõtetes seaduslikult. Kokku kontrolliti kaht juriidilist ja kuut füüsilist isikut. Kontrollkäigul tuvastati, et üks eestlasest teenusepakkuja rikkus liiklusseaduse nõudeid, mistõttu alustati tema suhtes menetlust. Muid rikkumisi ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles