Omniva peadirektor: esmaspäevaste lehtede ärajäämine ei mõjuta kirjade kojukannet (1)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Otse Postimehest: Mart Mägi, Omniva juht
Otse Postimehest: Mart Mägi, Omniva juht Foto: Pilt videost

Uuest aastast esmaspäeviti päevalehed enam ei ilmu, sest Omniva uued kojukande hinnad sunnivad väljaandjaid kokkuhoiule. Kirjade kojukannet ei mõjuta see aga kuidagi, kinnitab riigi postifirma juht Mart Mägi.

Omniva tõstis uuest aastast lehtede kojukande hinda 20 protsendi võrra, mis sundis kõigepealt Postimeest ja Õhtulehte ja nüüd ka Päevalehte langetama otsuse, et paberlehed enam esmaspäeviti ei ilmu.

Kirjade kojukanne selle kõige tõttu kannatada ei saa, kinnitas Omniva peadirektor Mart Mägi Postimehele. «Enamiku kirjade puhul kehtib P+3 nõue ehk kiri peab kolme päeva jooksul jõudma adressaadini,» ütles ta.

Veel on olemas P+1 nõudega kirju, mille kiirema kättetoimetamise eest on kirja saatja eraldi maksnud, nii et see peab jõudma kohale ühe päeva jooksul, lisas Mägi. «Nende puhul võime kinnitada, et meie autod sõidavad iga päev, ja isegi siis, kui esmaspäeval muutuvad kanderingid lehtede ärajäämisel väga suureks, siis katame mõne autoga kogu riigi,» lubas ta.

Praegu on küll seaduses nõue, et post tuuakse koju kuuel päeval nädalas, kuid Mägile teadaolevalt võib järgmisel aastal tulla ka vastav seadusemuudatus, kuid sellest on tema sõnul veel vara rääkida

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles