Mustamäel saab pühade ajal sõita isejuhtiva jõulubussiga

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mustamäe isejuhtiv jõulubuss.
Mustamäe isejuhtiv jõulubuss. Foto: Albert Truuväärt

Kõik soovijad saavad jõuluajal proovida tuleviku transporditehnoloogiat ning sõita Mustamäel, Männi pargis isejuhtiva jõulubussiga.

Männi pargis saab «21. sajandi jõuluvana saanidega» sõita kuni 27. detsembrini iga päev kella 15-18, sõit on kõigile tasuta.

«Paljud tallinlased mäletavad, et suvekuudel võis Mustamäe linnaosa kvartalisisestel teedel kogeda tuleviku tehnoloogiat, sõites meie kvartalisisestel teedel Eesti ettevõtte Auve Tech loodud isejuhtiva bussiga ehk iseautoga,» rääkis Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats. «Meie elanikud võtsid uue transpordivahendi koheselt omaks ning väga paljud on küsinud, millal Mustamäel saab taas iseautoga sõita. Selline võimalus avaneb nüüd taas talvepühade ajal – kuni 27 detsembrini sõidab isejuhtiv jõulubuss Männi pargis, pakkudes reisijatele uusi elamusi ja rõõmu ning seda täiesti tasuta,» lisas Laats.

Targa linna lahendustele pühendunud ning maailma esimese autonoomse vesiniksõiduki loonud Eesti tehnoloogiaettevõte Auve Tech OÜ kuulub maailmas oma valdkonnas viie autonoomse sõidukite arendusprojekti hulka, mis võivad kujundada juhita ühistranspordi tulevikku. Auve Tech poolt välja töötatud ja ehitatud ja meie keerulistes ilmastikutingimustes testitud isejuhtivad bussid on sõitnud edukalt Soome, Kreeka, Poola ja mitmete teiste riikide tänavatel.

Jõulubuss peatub ja võtab reisijaid peale Ehitajate tee ja Keskuse tänava poolses Männi pargi nurgas. Reisijaid tervitavad ja kostitavad piparkookidega päkapikud. Kogu teenus on soovijatele täiesti tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles