Perehüvitiste eelnõus ei muudetudki sisuliselt midagi

Copy
Ei sotsiaaldemokraatide ega Keskerakonna katsed ühe- ja kahelapseliste perede näilist ebavõrdsust lasterikaste peredega vähendada ei
leidnud eile toetust. Pildil Keskerakonna ja riigikogu esimees Jüri Ratas ning sotsiaaldemokraatide peasekretär Eduard Odinets. 
Ei sotsiaaldemokraatide ega Keskerakonna katsed ühe- ja kahelapseliste perede näilist ebavõrdsust lasterikaste peredega vähendada ei leidnud eile toetust. Pildil Keskerakonna ja riigikogu esimees Jüri Ratas ning sotsiaaldemokraatide peasekretär Eduard Odinets. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu jõudis presidendi laualt tagasi saadetud perehüvitiste eelnõu menetlemisega teist korda lõpule ning võttis eelnõu eile 61 poolthäälega vastu.

Palju kriitikat pälvinud eelnõu üle tuli kolmandal lugemisel hääletama 69 saadikut. Eelnõu vastu oli fraktsioonitu Siim Kiisler. Hääletamata jätsid sotsidest Eduard Odinets ning Reili Rand, samuti reformierakondlastest Maris Lauri, Heiki Kranich, Aivar Sõerd, Ülle Rajasalu ja Sulev Kannimäe.

Riigikogus vastu võetud perehüvitiste seadus läheb nüüd taas presidendi lauale. Et eelnõu seekord põhiseadusele vastaks, tehti sotsiaalkomisjonis vigade parandus ning eelnõust jäeti välja õigusselgusetu lause, millele president varem viitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles