Isikut tõendavat dokumenti saab nüüd kätte ka Selveri kauplusest

Postimees
Copy
Inimene ID-kaarti hoidmas.
Inimene ID-kaarti hoidmas. Foto: Sander Ilvest

Alates sellest teisipäevast saab isikut tõendavat dokumenti taotledes valida selle väljastuskohaks ka Selveri kaupluse.

Augustis sõlmis politsei- ja piirivalveamet (PPA) viieks aastaks lepingu ettevõttega Hansab, kes vahendab isikut tõendavate dokumentide väljastamist. Hansab omakorda sõlmis lepingu Selveriga, kes hakkab oma kauplustes teenust osutama.

«Kuna kaubanduskeskused on avatud pikalt, ka nädalavahetusel, on dokument võimalik kätte saada ka kõige kiirema elutempoga inimesel just talle sobival ajal, ning kodu või töökoha lähedal,» ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo teenuse omanik Marit Abram.

PPA seadis partnerile nii füüsilise keskkonna kui andmeturbe suhtes kõrged nõuded, samuti tehakse taustakontroll dokumente välja andvale poepersonalile.

Jaanuari keskpaigast on dokumente võimalik kätte saada viiest Selverist: Järve, Mustakivi, Tondi, Pirita ja Pärnu Keskuse. Aprilliks lisandub veel ligi 50 väljastuskohta – neist kuus Soomes.

Teenus on kliendile tasuline ja maksab täiskasvanule 7,2 eurot dokumendi kohta ning alla 15-aastasele lapsele, pensionärile ja puudega isikule 4,32 eurot. Tasumine käib teenusepakkuja juures kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles