Vabaduse väljaku aastavahetuse peo naelaks on ennenägematu valgusetendus

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Vabaduse väljakul algab 31. detsembril kell 22 suurejooneline tasuta kontsert, kus esinevad Anne Veski, Karl-Erik Taukar Band ja 5MIINUST ning südaööl saab näha valgusetendust.

«Ilutulestik tekitab nii saastet, valgus- kui ka helireostust ning ebamugavusi paljudele inimestele ja nende neljajalgsetele sõpradele. Usun, et suurejooneline valgusetendus pakub inimestele vähemalt sama palju silmailu ja emotsioone kui ilutulestik. Suurim väärtus peitub selles, et oleme säästnud loomi, inimesi ja keskkonda - just nagu 2023. aasta Euroopa rohelisele pealinnale kohane,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Enne südaööd pöördub ERRi videoülekande vahendusel uusaastatervitusega rahva poole Eesti Vabariigi president. Kohapeal tervitavad rahvast Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Haukanõmm.

Vabaduse väljak ja selle lähitänavad on ürituse ajal sõidukitele tõkestatud, korda aitavad tagada politsei ja turvatöötajad. Peoalale ei pääse oma joogipudelite ja pürotehnikaga.

Suur aastavahetuse sündmus toob kaasa ka muudatused Kesklinna liikluskorralduses. Ühistranspordi liikumisteede muudatusega aastavahetusel saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles