FOTOD JA VIDEO Sild on, aga rongi pole: valminud Rail Balticu ökodukt on ligi meelitanud esimesi metsaasukaid (1)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy

Olgugi et pole teada, millal täpselt esimesed Rail Balticu rongid punktist A punkti B kihutama asuvad, on sammhaaval valmimas väiksemad, eelkõige loomadele mõeldud taristuobjektid. Raplamaale Urge külla rajatud ökodukt ehk loomasild on järjekorras teine, mis on valmis saanud - kokku tuleb sääraseid rohekoridore trassile üle kolmekümne.

Loomade vabaks rändeks ja elupaikade säilitamiseks mõeldud loomasild, mille rajas GRK Eesti AS, läks Rail Baltic Estonia rajatiste peaprojektijuhi Martin Taali sõnul hinnanguliselt maksma üle 4,5 miljoni euro. Varasemalt on üle 30 planeeritavast loomasillast valminud vaid üks, Loone ökodukt mõni kilomeeter Urgest Rapla pool.

Rail Baltic Estonia keskkonnaüksuse juhi Ingrid Laia sõnul on loomasillad projekteeritud kindlale loomatundlikule alale, kus on arvestatud rohevõrgustikku ja loomade liikumist. Enne, kui kopad maasse löödi, küsiti nõu ka ulukiekspertidelt, välja selgitamaks täpsed lahendused, kuidas suuremad ja väiksemad loomad rohesilla paremini omaks võtaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles