Vilja Toomast: lubasin, et lähen teda külastama, aga ei jõudnudki

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Vilja Toomast
Vilja Toomast Foto: Sander Ilvest

Vilja Toomasti sõnul mängis Edgar Savisaar Eesti poliitikas olulist rolli nii taasiseseisvumise ajal kui Eesti Vabariigi ülesehitamisel. Meelde jääb ta väga targa inimesena, kes luges palju ja huvitus kõigest.

Vilja Toomast rääkis, et kahtlemata on kurb, kui inimene lahkub ja seitsmekümne kahe aastaselt on siiski liiga vara ära minna. «Ilmselgelt oleks ta võinud kauem elada.» 

Toomasti sõnul oli Edgar Savisaarel Eesti poliitikas suur roll ja ennekõike just Eesti taasiseseisvumise aegadel. Ta sõnas, et sel ajal ei ole võimalik tema rolli üle hinnata, ta pani kokku esimese valitsuse täiesti uutes oludes ja need olid väga rasked ajad.

«Mulle jääb ta meelde väga targa inimesena, hästi suure lugemusega, huvitatusega. Me kuulasime koos klassikalist muusikat ja ta mängis mulle plaate. Huvitatud ja hästi elav inimene.» 

Toomast lausus, et viimasel ajal suhtlesid nad põhiliselt telefoni teel ja sellest ei olegi väga palju möödas, kui Edgar Savisaar talle helistas, paraku siis juba haiglast. 

«Külastada ma siis teda enam ei saanud, sest on viiruste aeg ja külakäigud haiglasse on piiratud, aga me rääkisime igapäevastest asjadest, sellest, kuidas ta end tunneb ja mis ravi saab. Lubasin, et kui ta haiglast välja saab, lähen teda külastama, aga näed, ei jõudnudki.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles