Kadri Simson: veretu iseseisvumisega kirjutas Edgar end suurte tähtedega ajalukku (2)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
12.10. 2014. Keskerakonna kontor vanalinnas. Keskerakondlased tähistasid 2014. aastal erakonna 23. sünnipäeva.
12.10. 2014. Keskerakonna kontor vanalinnas. Keskerakondlased tähistasid 2014. aastal erakonna 23. sünnipäeva. Foto: Erik Prozes

Euroopa Komisjoni energeetikavolinik, Keskerakonna liige Kadri Simson meenutas lahkunud Edgar Savisaart soojade sõnadega, tuues esile poliitiku olulist rolli Eesti taasiseseisvumisel.

«Keerulistel aegadel on liidritel erakordne roll. Nii oli ka Edgar Savisaarel oluline osa täita selles, et Eesti suutis võõrvõimu alt veretult iseseisvuda. Taasiseseisvumisega kirjutas Edgar end suurte tähtedega Eesti ajalukku,» märkis Simson. «Minu põlvkonna kujunemisaastatel oli ta silmapaistev Rahvarinde poliitik ja seda ajal, mil poliitikud olid kangelased ja nendega koos laulsid sama laulu suured rahvahulgad,» lisas ta.

2015. aastal Savisaare vastu Keskerakonna esimeheks kandideerinud, kuid seal senisele juhile alla jäänud Simson tõdes, et Savisaar oli tegus nii poliitika ajamisel kui ka mälestuste kirjutamisel. «Sajandivahetusel ei olnud Savisaarele vastast televäitlustes ning arvamuslugude üllitamise sageduses. Rääkimata meeldejäävatest poliitkampaaniatest ning kõnedest, mis panid end kuulama,» meenutas ta.

«Õnneks jätkus tal ka aega mälestuste kirjapanemiseks. Oli igavene vahva neil aegadel tema tegemistele kaasa elada ja kaasa aidata.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles