VIDEO ⟩ Narkojoobes autojuht palus häirekeskuselt abi teda taga ajanud politseinike vastu

BNS
Copy
Narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes sõitmise eest võib kuni kolmeks aastaks vangi minna.
Narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes sõitmise eest võib kuni kolmeks aastaks vangi minna. Foto: Jürgen Puistaja

Tallinnas helistas kolmapäeval häirekeskusesse narkojoobekahtlusega autojuht, kes pidas teda samal ajal peatada soovinud ning talle eravärvides patrullautoga järgnenud politseinikke pahatahtlikeks jälitajateks.

Häirekeskusesse laekunud hädakõneni viinud sündmused said alguse kolmapäeva õhtul, kui politseinike tähelepanu pälvis Laagna teel ebastabiilse sõidustiiliga Peugeot. Kui Peugeot´ juht oleks äärepealt reguleerimata ülekäigurajal ka jalakäijad alla ajanud, andis patrull sõidukile peatumismärguande. Seda otsustas juht eirata.

Kui sõiduk siiski korraks peatus, ei paistnud mees korrakaitsjate käsklustest aru saavat ning kihutas edasi. Seejärel helistas ta numbril 112 ja teatas, et teda aetakse agressiivselt taga. Mehele selgitati, et tegu on eravärvides politseipatrulliga ning anti soe soovitus seisma jääda, kirjutas Põhja prefektuur sotsiaalmeedias.

Sõidukit juhtinud 43-aastasel mehel esinesid narkojoobele viitavad tunnused ning ta toimetati edasi ekspertiisi. Sõidukist leiti veel narkokahtlast ainet ja relvataoline ese.

«Õnn, et politseinikud joobes juhti õigeaegselt märkasid ja keegi tema käitumise tõttu liikluses viga ei saanud. Kuid paraku me igale poole ei jõua ja siinkohal saab igaüks suureks abiks olla - kui näed liikluses autot, mis teeb kahtlaseid manöövreid, teata kohe 112, sest tegu võib olla kõigi jaoks väga ohtliku autojuhiga,» märkisid korrakaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles