Saaremaa kriisikahjude summa lüüakse kokku jaanuari teiseks pooleks

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa vallavalitsuse kohale saadetud elektrigeneraatori lisa kaablite autosse panek. Sikkut tõi välja, et ka kulutused generaatorite ostmiseks ja nende käigushoidmiseks tuleb hüvitada.
Saaremaa vallavalitsuse kohale saadetud elektrigeneraatori lisa kaablite autosse panek. Sikkut tõi välja, et ka kulutused generaatorite ostmiseks ja nende käigushoidmiseks tuleb hüvitada. Foto: Sander Ilvest

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut (SDE) kinnitas nädalapäevad pärast saartel pikalt kestnud elektrikatkestusi, et kõik tekkinud kahjud tuleb inimestele, ettevõtetele ja kohalikele omavalitsustele kompenseerida. Seda, kuidas ja kui palju neid kahjusid on, arutatakse alles jaanuaris. 

Elektrilevi juhatuse esimehe Mihkel Härmi sõnul ei ole nad Saaremaa eriolukorra kahjusid veel kokku arvutanud, kuna rikkeid ja nendega seotud arveldusi on väga palju ning nende menetlemine võtab aega.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) pressiteenistus ütles samuti, et osapooled löövad veel kahjusummat kokku ja suurema selguse peaks saama jaanuari teises pooles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles