Tallinna jõuluturul tegutsevad loata kaubitsejad

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Loata õhupallimüüjad pakuvad oma kaupa agressiivselt ja pealetükkivalt.
Loata õhupallimüüjad pakuvad oma kaupa agressiivselt ja pealetükkivalt. Foto: Mupo

Mupo korrapidajale tuli paari päeva eest teade, et Tallinna vanalinna jõuluturul tegutsevad led-õhupallide müüjad, kes tülitavad möödujaid ning pakuvad kaupa ebameeldivalt ja pealetükkivalt.

Helistaja viitas, et vene keelt rääkivad mees ja naine tülitavad eeskätt lastega peresid ning kõnnivad neil kannul ja suruvad kauba ostu vägisi peale. Teiseks sihtgrupiks olevat välismaalased, kellelt väidetavalt küsitakse ühe palli hinnaks 5-10 eurot.

Häirivat tegevust kinnitas ka jõuluturul töötav turvamees, kes samuti kauplejatega hädas on. Paraku aitab nende korrale kutsumine vaid lühiajaliselt – peagi ilmuvad mees ja naine välja teiselt turuservalt ja sama tegevus jätkub.

«Mupo patrull vestles kauplejatega ja veendus, et välja antud luba kaupa müüa kehtib Narvas, kus luba ka väljastatud on. Mujale müügiõigus ei laiene. Kauplejate enda sõnul nad ostu kellelegi peale ei sunni, vaid lihtsalt jalutavad ringi, et inimestele õhtuhämaruses silmailu pakkuda ning kui just küsima tullakse, siis on valmis sümboolse summa eest palli loovutama,» rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Samasuguseid led-palle müüdi mõned aastad tagasi Viru tänava alguses. Siis väitsid selleks luba mitte omavad kauplejad, et nende soov oli pallid lastele niisama ära kinkida, et neid pühade puhul rõõmustada. Patrulli kohal olles andsidki kauplejad pallid lastele, misjärel lahkusid ning järgnevatel päevadel neid enam vanalinnas kauplemas ei nähtud.

Mupo soovitab ebaseaduslikke kauplejaid eirata. Häiriva ja pealetükkiva tegevuse puhul aga tegevus telefoniga fikseerida ning välja kutsuda korrakaitsjad, kas politsei või munitsipaalpolitsei. Samuti tasub sarnastest juhtumitest informeerida turul tegutsevat turvatöötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles