Vabaduse väljak täitus valguskiirtega

Postimees
Copy

Aasta viimasel päeval saab südaööl näha Vabaduse väljakul uudset valgusetendust. Enne südaööd pöördub ERRi videoülekande vahendusel uusaastatervitusega rahva poole Eesti Vabariigi president. Kohapeal tervitavad rahvast Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Linnaosa vanema sõnul saab südaööl näha esmakordselt valgusetendust, mis on loodud spetsiaalselt aastavahetuse kontserdi jaoks. «Ilutulestik tekitab nii saastet, valgus- kui ka helireostust ning ebamugavusi paljudele inimestele ja nende neljajalgsetele sõpradele. Usun, et suurejooneline valgusetendus pakub inimestele vähemalt sama palju silmailu ja emotsioone kui ilutulestik. Suurim väärtus peitub selles, et oleme säästnud loomi, inimesi ja keskkonda - just nagu 2023. aasta Euroopa rohelisele pealinnale kohane,» ütles Haukanõmm.

Samuti toimub suurejooneline tasuta kontsert. Üles astuvad Eesti armastatuimad artistid Anne Veski, Karl-Erik Taukar Band ja 5MIINUST.

Suurt tähelepanu pööratakse aastavahetuspeol ka turvalisusele. Vabaduse väljak ja selle lähitänavad on sõidukitele tõkestatud, korda aitavad tagada politsei ja turvatöötajad. Peoalale ei pääse oma joogipudelite ja pürotehnikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles