LUGEJA FOTO ⟩ Hiina saatkonna ülevaatuseta auto käitus Tallinna liikluses eriti veidralt (2)

Postimees
Copy
Hiina saatkonna auto Juhkentali tänaval eiras liiklusreegleid.
Hiina saatkonna auto Juhkentali tänaval eiras liiklusreegleid. Foto: Lugeja foto

Postimehele saadeti vihjeid, et uue aasta esimese päeva õhtul nähti Tallinnas Juhkentali asumis liikumas Hiina saatkonnale kuuluvat ülevaatuseta autot. Juht paistis silma mitme liikluskorraldust eirava episoodiga.

Postimehe lugeja saatis foto, kus on näha, et Hiina Rahvavabariigi suursaatkonnale kuuluv auto pargib Keldrimäe tänaval saatkonna majandus- ja kommertsbüroo vastas. Diplomaatilise numbrimärgiga must BMW peatus aga ühesuunalisel tänaval vastupidi sõidusuunale. Samuti selgus, et autol puudub kehtiv ülevaatus.

Transpordiameti andmebaasist selgub, et autol puudub ülevaatus.
Transpordiameti andmebaasist selgub, et autol puudub ülevaatus. Foto: Kuvatõmmis

Vales kohas peatumisele eelnes aga oluliselt küsitavam käitumine liikluses, millele sattus juhuslikult pealtnägijaks ka Postimehe töötaja. Tema sõnul väljus seesama auto ohtlikult Juhkentali tänava Europargi parklast, pöörates kaasliiklejatele järsult ette.

Juhkentali ja Keldrimäe ristmikule jõudes tegi auto äkkpidurduse, soovides pöörata vasakule Keldrimäe tänavale. Saades aga kaasliiklejate signaalitamise järel aru, et vasakpööre ei ole võimalik, kiirendas juht autoga lähedal asuva tankla juurde, kus pööras ringi ja sõitis tagasi mööda Juhkentali tänavat.

Hoolimata sellest, et tegemist oli ühesuunalise tänavaga, sooritas juht ikkagi lõpuks keelatud parempöörde Keldrimäe tänavale.

Pole selge, kas saatkonnaga seotud autojuht ei ole veel Eesti liikluskorraldusega sina peale saanud või oli juht autoga liiklemiseks mittesobivas seisundis. Kuna tegemist oli diplomaatilise numbrimärgiga autoga, ei ole munitsipaalpolitseil õigust juhtumi menetlemiseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles