VÄLKVIDEO Vitsur: erilist tõusu majanduselus sel aastal oodata ei ole, asjade paremaks nihkumist aga küll

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Majandusekspert Heido Vitsuri hinnangul ei taastu majandus täiel määral tänavu ka siis, kui sõda lõpeb, siiski võivad olud minna paremaks. Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinapi sõnul on Eesti suutnud ka varem suuri kriise enda kasuks pöörata. 

Majandusekspert Heido Vitsur rääkis Postimehe otsesaates, et imesid üldiselt ei juhtu ja kui ka sõda peaks lõppema, siis usaldus, tarneahelad ning tellimused ei taastu üleöö.

«Ka kõige paremal juhul läheb natuke aega, erilist tõusu sellel aastal oodata ei või, aga asjade paremaks nihkumist võib küll.»

Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap juhtis tähelepanu, et Eesti on tuntud selle poolest, et me oleme seni suutnud suuri kriise enda kasuks pöörata.

«Kuna me oleme väike majandus, siis me suudame kiiremini kohanduda, nii et selle aja peale kui Saksamaa või teised Euroopa suured riigid neid kriise, mida me juba praegu üle elame, hakkavad läbi elama, siis oleme tõenäoliselt uueks hüppeks juba kohandunud ja tihti oleme sellest võitnud.»

Reinap lisas, et mõneti on praegu keerulisem, kuna asume Venemaa läheduses ja võime seetõttu olla investorite silmis peaagu rinderiik.

Vitsuri hinnangul sõltub kõik sellest, kas Hiina covidi null tolerantsi lõpetamine lubab Hiina majandusel taastuma hakata, kas Ühendriigid suudavad oma majandust käimas hoida ja kas Euroopa suudab majandust seisakust välja tuua. «Kui need kolm asja ära tehakse või kaks nendest kolmest, siis oleme me juba pääsenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles