Riik ootab Narvalt punamonumentide eemaldamiseks luba

BNS
Copy
Narva. Eesti-Venemaa piiripunkt.
Narva. Eesti-Venemaa piiripunkt. Foto: Konstantin Sednev

Riigikantselei ootab Narva linnalt kuni 15. jaanuarini nõusolekut Võidu pargis asuva punaarmeelaste Mälestusmüüri ja Pimeaias asuva Vabadussõjas hukkunute ühishaua mälestumärgi eemaldamiseks.

Mõlema kohta on andnud riigikatselei juures tegutsev punamonumentide hindamise töörühm soovituse need avalikust ruumist eemaldada. Riigikantselei juhib kirjas Narva linnavalitsusele tähelepanu, et okupatsioonivõimu sümbolitega punamonumentide eemaldamisel saab linna aidata Eesti Sõjamuuseum koostöös Riigi Kaitseinvesteeringute Keskusega, kuid selleks on vaja Narva linna nõusolekut mälestusmärkide eemaldamiseks.

Riigikantselei ootab Narvalt nõusolekut kuni 15. jaanuarini. «Kuna tööde eelarve on piiratud, siis hilisemate taotluste puhul ei ole võimalik tagada eelarvelisi vahendeid ja eemaldamise kulud võivad jääda objekti omaniku kanda,» märkis riigikantselei.

«Kui ei oleks Venemaa sõda Ukrainas, ei oleks punamonumentide küsimus praegu tõenäoliselt nii teravalt ja valusalt esile kerkinud. Venemaa jõhker kallaletung Ukrainale on tõmmanud lahti Eesti rahva vanad haavad ja pannud märkama punamonumente meie ümber, mis tekitab vajaduse need meie avalikust ruumist kõrvaldada,» lisas riigikantselei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles