Simson: Vakra ja Laaneti aukohtusse andmine jääb arusaamatuks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskfraktsiooni juht Kadri Simson.
Keskfraktsiooni juht Kadri Simson. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna aseesimees ja riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson ei mõista, miks tema fraktsioonikaaslased Kalle Laanet ja Rainer Vakra Keskerakonna aukohtusse kutsuti, kuna tegemist on innukate erakonna ideede esindajatega.

«Ma olen veendunud sõnavabaduse toetaja seni, kuni see ei sisalda laimu, solvanguid või vaenu õhutamist. Poliitikas muudab võime teistsugust arvamust tolereerida ja võime vajadusel debateerida tugevamaks, mitte nõrgemaks. Seetõttu ma ei mõista vajadust Kalle Laaneti ja Rainer Vakra peale kaebe tegemiseks,» ütles Simson ERR-i uudisteportaalile.

Hetkel Ameerika Ühendriikides viibiv Simson märkis, et ta ei tea kaebuse sisu, aga kui see puudutab nende tööd riigikogus, siis on ta valmis ka aukohtu ees kinnitama, et nad esindavad riigikogus Keskerakonna programmilisi seisukohti.

Järgmisel teisipäeval hakkab Keskerakonna aukohus arutama ühe erakonnaliikme pöördumist, milles palub kaaluda Keskerakonna siseopositsiooni liikmete Kalle Laaneti ja Rainer Vakra sobivust erakonna liikmeks.

Vakra-Laaneti küsimuses pöördus aukohtu poole Gleeri Paur, kes on Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatuse liige.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles