GALERII ⟩ Kadrioru park saab uue näo: uuele majandushoonele pandi nurgakivi

Copy

Kadrioru park uueneb: täna pandi nurgakivi uuele majandushoonele, mis on tulevikus osaliselt avatud ka külalistele.

Nurgakivi asetasid Tallinna abilinnapea Vladimir Svet, Kesklinna linnaosa vanem Monika Haukanõmm (mõlemad KE), Kadrioru pargi juhataja Ain Järve ning ehituse peatöövõtja Montreco OÜ juhatuse liige Jaak Lõhmus. Nurgakivi asetati originaalse müüri seina sisse ning seda katab Kadrioru pargist leitud telliskivi, mis toodi Peterburist 1721. aastal.

«Oranžerii (ehk aednikemaja - toim.) on üks suuremaid viimaste aastate investeeringuid Kadrioru pargi arendamiseks. Mul on väga hea meel, et kriisidest hoolimata liigume selle rajamisega aktiivselt edasi,» ütles Svet. «Multifunktsionaalne oranžerii loob head tingimused mitmete taimeliikide kasvatamiseks ja inimestele näitamiseks ta talveajal. Ühtlasi on tegemist majandushoonega, mis märkimisväärselt parandab Kadrioru pargi meeskonna töötingimusi.»

Kadrioru pargi majandushoone näol on tegu Eestis esimese pargikunsti eksponeerimise ja erialase teabe levitamise keskusega. Tänapäevaste töö- ja õpitingimuste ning mitmeotstarbeliste ruumidega hoone aitab kaasa nii linnaasutuse Kadrioru Park tööde korraldamisele kui toimib ka Eesti ajaloolisi parke, nende kujunemislugu ja käekäiku tutvustava hariduskeskusena.

Uus Kadrioru pargi hoone on kolmest plokist koosnev ehitis. Ühes plokis saavad olema Kadrioru pargi aednike töö- ja olmetoad, kontori- ja koolitusruumid ning remonditöökoda. Teise plokki, mis on tulevikus avatud ka külastajatele, tuleb talveaed ja külmaks perioodiks sisse toodud ilutaimede hoiuruum.

Hoonetekompleksi projekteeris TPJ Inseneribüroo OÜ ja KARISMA Arhitektid OÜ, ehituse peatöövõtja on Montreco OÜ ning omaniku järelevalvet teeb Keskkonnaprojekt OÜ. Tööde kogumaksumus ulatub üle 7,3 miljoni euro. Hoone ehitustööd algasid oktoobris 2022 ja lõpevad eelduslikult selle aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles