Terras: Eesti peab olema valmis kaitsekulusid kahekordistama (5)

BNS
Copy
Riho Terras
Riho Terras Foto: Tairo Lutter

Euroopa Parlamendi liikme Riho Terrase (Isamaa) sõnul on kaitseväe juhatajal Martin Heremil õigus, et Venemaa agressiivsust ja reaalset sõjalist ohtu ei tohi alahinnata ning Eesti peab olema valmis kaitsekulusid kahekordistama.

«Mäletan, et praeguste koalitsioonikõneluste alguses kutsusime kaitseväe juhataja tutvustama ettepanekuid ja reaalseid vajadusi Eesti kaitsevõime suurendamiseks. Heremi tänane pikk ja põhjalik olukorrakirjaldus näitab selgelt, et peame panustama oluliselt rohkem Eesti kaitsevõime tugevdamisse. Välja tuleb arendada reaalsed sõjalised võimekused ning lõpetada jutt mingist abstraktsest kaitsekulutuste protsendist,» ütles Terras.

«Sel aastal suurenevad kaitsekulud on samm õiges suunas, kuid peame olema valmis panustama riigikaitsesse kaks korda rohkem vahendeid. Venemaa kasuks jääb alati arvuline ülekaal, mistõttu peame tegema kõik endast oleneva, et Eesti kaisevägi ja Kaitseliit oleksid vastasest parema väljaõppe, motivatsiooni ja parema varustusega. Samal ajal tuleb liikuda edasi laiapindse riigikaitse kontseptsiooniga ning suurendada liitlaste kohaolu Eestis. Meil on ainult üks Eesti riik ning peame selle eest võitlema!» toonitas Terras.

 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles